Reisverzekeringen vergelijken

Vandaagdedag is het voor bijna alle consumenten belangrijk om er zich van te vergewissen dat een probleem over het algemeen in een klein hoekje schuilt. Dat is ook het geval op welk moment u er voor kiest om een vakantie te boeken. U kunt voor weggaan meemaken met een plotselinge geval waardoor u niet weg kunt gaan, maar tevens lopende uw tochtje kunnen er zich acute problemen voordoen. Het afsluiten van een goede reisverzekering kan heel wat praktische, maar ook financiële kopzorgen voorkomen.

Reisverzekeringen Vergelijken

Wat is een reisverzekering?

Een reisverzekering betaalt ongemak die is ontstaan gedurende een vakantiereis. U heeft de mogelijkheid om meer dan één goederen mee te verzekeren zoals: geneeskundige kosten, , cash en waardepapier, vervangende auto bij pech onderweg of de wintersport dekking. Naast deze kansen kunt u in de regel een annuleringsverzekering afsluiten.

De meeste goederen worden tot een bepaald maximum gedekt. Let hierbij goed op wat u verzekerd, een voordeligste reisverzekering heeft vaak een (hoog) eigen dreiging of een minder (hoog) gedekt bedrag voor de spullen of aanvullende goederen.

Waarom een reisverzekering?

Als u op trip gaat en u maakt een vakantie naar het buitenland kan er van alles mis gaan. Veel dingen zijn anders geregeld dan thuis, hierdoor zou het kunnen dat u extra geld moet uitgeven. Denk ook aan de ziekenhuiskosten als u onverhoopt ziek wordt of door een accident in het ziekenhuis komt. De mogelijkheid dat men in het buitenland ziek wordt is alsook groter. Andere eetgewoonten en hygiëne standaarden kunnen zorgen voor een verhoogde gelegenheid op ziekte.

Reisverzekering vergelijken en afsluiten: zo makkelijk doe je dat

Deze website heeft een onafhankelijke online vergelijking van reisverzekeringen, met daarin ruim 50 kortlopende en doorlopende reisverzekeringen van 29 verzekeraars. Via deze website kun je heel eenvoudig een reisverzekering vergelijken en afsluiten. Nadat je een vergelijking hebt gemaakt en de voor jou de voordeligste verzekering hebt opgedoken, kun je direct jouw reisverzekering aan gaan. Dat kan volledig online en je ziet gelijk of je bent geaccepteerd voor de reisverzekering.

Probleemloos op tochtje

Voor veel consumenten is het niet zo helder om uit te maken welke reisverzekering ze nu het best kunnen afsluiten. Tevens kunnen ze zomaar enkele beschermingen over het hoofd zien waardoor men mogelijkerwijs heel wat minder goed is vergoedt dan op het eerste zicht wordt aangenomen. Kunt u zichzelf hier een beetje in herkennen en wilt u dit vanzelfsprekend zonder meer voorkomen? In dat situatie is het aan gaan van een multirisicoverzekering voor u ongetwijfeld een bijzonder verstandige mogelijkheid.

Waar zitten de addertjes?

Het aan gaan van een multirisicoverzekering zorgt er bijgevolg voor dat u zich geen zorgen meer hoeft te maken wat te maken heeft met de doelmatige kant en de mogelijke risico’s die verbonden zijn aan uw vakantie. Dat neemt ook niet weg dat er alsook enkele addertjes onder het gras verscholen zitten waar u maar beter rekening mee kunt houden. Eén van de belangrijkste redenen waarom steeds meer verzekeringnemers er voor kiezen om een multirisicoverzekering aan te gaan gaat namelijk schuil in het feit dat er alsook een met het oog de kosten gewin aan verbonden is. Dit financiële voordeel zorgt er voor dat er meer budget vrij wordt gehouden voor de vakantie zelf en dat is zeker immer mooi meegenomen. Dit financiële gewin kan ook verdwijnen op welk moment er sprake is van een dubbele verzekering.

Bijzonder veel natuurlijke personen kiezen er Op het moment voor om hun reis via het internet te boeken. Dit zorgt er voor dat ze erg veel over een gratis verzekering beschikken tot enkele dagen (of weken) voor aankomst. Ondanks deze beperking in dekking bij anulatie is dit per slot van rekening een zeer verstandige onverwachte die er voor kan zorgen dat er op dit vlak alvast kan worden bespaard. daarnaast is het tevens te allen tijde vanzelfsprekend om er rekening mee te houden dat een multirisicoverzekering meestal bestaat uit de op zijn minst polissen van een vakantie- en annuleringsverzekering. Gaat u onder andere een potentieel riskante reis boeken zoals een wintersport of gaat u naar een niet voor de hand liggend land buiten Europa? In dat geval is de gelegenheid bestaande dat u er voor zult moeten kiezen om een aanvullende polis af te sluiten.

Voordeel op de verzekeringspremie

Zoals al aangegeven kunt u met een multirisicoverzekering te allen tijde rekenen op een met het oog de prijs gewin op de verzekeringspremie. Dit komt omdat er meer dan 1 verzekeringen in 1 maal worden afgesloten. De hoogte van dit commercieel voordeel is immer afhankelijk van de verzekeraar van uw keuze. Om er zeker van te zijn dat u kunt rekenen op een zo uitnodigend een optie met het oog de kosten gewin is het dan alsook te allen tijde de moeite waard om even een vergelijking uit te voeren tussen de diverse soorten reisverzekeringen die er bij de allerlei vakantiereisverzekeraars worden aangeboden.

Reisverzekering: Europadekking en werelddekking

Vergelijk doorlopende reisverzekeringen tevens op basis van waar je heen gaat. Je kunt kiezen voor een doorlopende reisverzekering voor Europa, maar alsook een met dekking voor de hele wereld. Voor je reisverzekeringen gaat vergelijken moet je daarom beter weten welke dekking je wilt. Als je voor dekking binnen Europa kiest, kun je voor reizen buiten Europa een aparte kortlopende reisverzekering aan gaan. Op die wijze ben je ook ten tijde van die reizen goed verzekerd.

Naast kiezen voor een doorlopende- of kortlopende reisverzekering, kun je alsook kiezen voor een dekking voor alleen Europa of werelddekking. Wat je benodigd, hangt vanzelfsprekend van waar je heen gaat.. Verzekeraars hebben de wereld in 2 dekkingsgebieden ingedeeld:

Europabescherming - Alle landen binnen Europa. Inclusief Madeira, de Canarische Eilanden, de Azoren en alle niet-Europese landen die grenzen aan de Middellandse Zee. Dit houdt in dat alsook Marokko, Tunesië, Algerije, Libië, Egypte, Israel, Libanon en Aziatisch Turkije onder de bescherming vallen. Check wel even de voorwaarden van de verzekering voor je die afsluit.

Wereldbescherming - Alle landen en werelddelen die je op onze aardbol vinden kunt. Er is dus geen limiet.

Op wintersport met doorlopende reisverzekering

mits u er voor heeft gekozen om een doorlopende reisverzekering af te sluiten zult u er Zeker vanuit gaan dat deze alle mogelijke trips indekt. Het is gewoon bekend dat een doorlopende reisverzekering (net als een kortlopende) geen bescherming voorziet bij zakelijke reizen, maar ook bepaalde reizen waar een hoger gevaar aan verbonden is kunnen uit de boot vallen. Een bekend voorbeeld is de wintersport. Lopende een wintersportreis loopt u als vakantieganger een groter gevaar om enkele botten te breken en dat gevaar wil de verzekeringsmaatschappij lang niet altijd in ieder geval indekken. voordat op sneeuwvakantie te weggaan is het dan alsook altijd vanzelfsprekend om na te gaan of de verzekering die u heeft afgesloten een dergelijke reis al dan niet indekt.

Ski- en snowboarduitrusting verzekerd of niet?

De eerste vraag die u zich dient te stellen wanneer u op wintersport gaat is welke bagage nu precies is verzekerd en welke niet. Veel natuurlijke personen weten het niet, maar ski- en snowboarduitrusting valt ten minste onder de verzekerde bagage. Dat houdt in, mocht uw materiaal onderweg naar uw vakantiebestemming zelf verloren gaan, dan kan zal uw reisverzekering hier gepaste maatregelen toe nemen om u te vergoeden. U dient er uiteraard wel rekening mee te houden dat niet het hele prijs van aankoop van het materiaal zal vergoeden. Tevens zijn er te allen tijde maxima verbonden aan het bedrag dat voor uw ski- en snowboarduitrusting kan worden uitbetaald. Dit dient u te controleren in uw verzekeringspolis.

Gereserveerde skipas of lessen recupereren?

mits u er voor heeft gekozen om een doorlopende reisverzekering te kiezen die eveneens een dekking voorziet in het geval van wintersport, dan kunt u in het algemeen rekenen op veel meer beschermingen dan u in eerste instantie denkt. Wat bijvoorbeeld met de geld die u heeft gemaakt voor het kopen van een skipas en het boeken van eventuele lessen voor aanvang van uw tochtje? wanneer u een goede reden heeft om aanspraak te maken op tussenkomst door uw doorlopende reisverzekering (bijvoorbeeld bij medische redenen), dan zult u merken dat tevens deze geld zijn betaald. Zeker geldt alsook hier dat u slechts een gedeelte van de betaalde uitgaven ontvangen zult, maar goed: ‘iets’ is beter dan ‘niets’.

Wintersportbescherming bij doorlopende reisverzekering

Voorgenoemde info is aleen van toepassing bij een doorlopende reisverzekering die kunt beschikken over een wintersportdekking. Het is een mogelijkheid dat de reisverzekering die u heeft afgesloten ten minste over een dergelijke dekking beschikt, maar de kans is ook reëel dat, dat niet het geval is. Om dit te achterhalen kunt u er voor kiezen om contact op te nemen met uw verzekeraar of kunt u een blik werpen op uw verzekeringspolis. Op welk moment u merkt dat uw doorlopende reisverzekering in ieder geval niet over een bepaalde dekking beschikt, maar u uiteindelijk de wintersport wenst te dekken kan dit in de regel immer tegen een bepaalde meerprijs. Dient u nog een doorlopende reisverzekering voor het komende 12 maanden aan te gaan en heeft u een sneeuwvakantie in de planning staan? In dat geval is het de extra tijd waard om eerst even het aanbod aan doorlopende reisverzekering met wintersportbescherming te vergelijken alvorens een definitieve keuzemogelijkheid te maken!

Tips: geld overhouden op je reisverzekering

Wil je een reisverzekering afsluiten? Denk dan goed na of je zekere dekkingen echt nodig hebt. Denk onder andere aan bescherming voor medische kosten (mogelijkerwijs heb je die tevens al goed gedekt bij je zorgverzekering), automobilistenhulp of een ongevallenverzekering. Bekijk onze suggesties en regel dat je niet twee keer|dubbel} gedekt bent. Over het algemeen kun je door goed te lezen naar je beschermingen veel besparen.

Maximale tegemoetkomingen reisverzekering

Liever heb je jouw reisverzekering helemaal niet nodig, maar als er uiteindelijk wat gebeurt wil je graag dat de schade eenvoudig wordt vergoed en afgehandeld. Vind je een zekere bescherming erg van betekenis bij je reisverzekering? Bijvoorbeeld voor camera’s, andere elektronica of kampeerspullen? Bekijk dan ons overzicht uiterste tegemoetkomingen. Dan weet je zeker dat je bij de beste reisverzekeraar uitkomt.

Annuleringsverzekering

Je kunt naast een reisverzekering ook een annuleringsverzekering vinden. Een annuleringsverzekering vergoedt de kosten als je de reis tenslotte moet annuleren. Als je jouw reis bijvoorbeeld door een ongeval, ziekte of overlijden moet opzeggen kun je met een annuleringsverzekering de kosten dekken.

Een annuleringsverzekering is een verzekering die het een optie maakt om je vakantie vooraf op te zeggen als gevolg van zekere omstandigheden. Ook als je door bepaalde gebeurtenissen gedurende je vakantie genoodzaakt bent om naar huis te gaan, worden de overgebleven vakantiedagen vergoed. Je sluit deze verzekering af voordat je op vakantie gaat. Let goed op de specifieke voorwaarden die je verzekeraar stelt aan het annulatie van je vakantie. De verzekeraar zal je vakantie namelijk niet voor elk schijntje vergoeden.

Ook met betrekking tot de annuleringsverzekering heb je een doorlopende variant die het hele kalenderjaar door geldt en een kortlopende, die voor een specifiek aangegeven periode geldt.

Afzeggen oude reisverzekering

Je reisverzekering afzeggen kun je schriftelijk bij jouw huidige verzekeraar doen. Een nieuwe reisverzekering aan gaan is zo gebeurd. Je kunt in niet meer dan 5 minuten reisverzekeringen vergelijken en zo de goedkopere reisverzekering aan gaan. Zo simpel is het vinden en afsluiten van een reisverzekering via onze website.

Reisverzekering

Reisverzekering regelen: zo makkelijk doe je dat

Onze website heeft een uitgebreide online vergelijking van reisverzekeringen, met daarin ruim 89 verschillende verzekeringen van 36 verzekeraars. Via deze website kun je heel gemakkelijk een annuleringsverzekering of reisverzekering vergelijken en aan gaan. Nadat je een vergelijking hebt gemaakt en de voor jou meest bruikbare verzekering hebt geselecteerd kun je onverwijld jouw reisverzekering vinden. Dat kan volledig online en je ziet meteen of je bent goedgekeurd voor de reisverzekering.

Wat beïnvloedt de premie van een reisverzekering?

De maandprijs van je reisverzekering wordt door enkele extra’s beïnvloed:

De vakantie duur: voor een weekendje weg betaal je minder maandprijs dan voor een lange trip van vier weken.

De dekking: kies je voor alleen een basisbescherming dan betaal je een stuk minder kosten dan op welk moment je je tevens verzekert voor bijvoorbeeld hoogrisico sporten en pechhulp.

De bestemming: ga je op vakantiereis naar een ver land buiten Europa dan betaal je meer premie.

Aantal personen op de polis: als je alleen een reisverzekering voor jezelf afsluit, is dat vanzelfsprekend voordeliger dan wanneer je alsook gezinsleden meeverzekert.

De verzekeraar: premies verschillen per verzekeraar, ook al kies je voor dezelfde dekking.

De beste reisverzekering: bespaar met onze tips

Wil je een reisverzekering aan gaan? Bedenk dan goed of je bepaalde dekkingen echt nodig hebt. mogelijkerwijs heb je medische onkosten al bij je zorgverzekering meeverzekerd of hulp bij autopech bij je autoverzekering. Hetzelfde geldt voor een probleemlenverzekering. Bekijk onze suggesties en voorkom dat je jouw dubbel verzekert. Hiermee bespaar je veel geld en sluit je een de voordeligste reisverzekering af.

Scroll to top