Reisverzekeringen vergelijken

Vandaagdedag is het voor iedereen important om er zich van te vergewissen dat een ongeluk in de regel in een klein hoekje schuilt. Dat is alsook het geval wanneer u er voor kiest om een reis te boeken. U kunt voor weggaan meemaken met een onvoorziene geval waarmee u niet kunt vertrekken, maar ook tijdens uw trip kunnen er zich acute problemen aan het licht komen. Het afsluiten van de goedkoopste reisverzekering kan heel wat praktische, maar ook financiële kopzorgen voorkomen.

Reisverzekeringen Vergelijken

Wat is een reisverzekering?

Een reisverzekering dekt ongemakken die is ontstaan ten tijde van een trip. U heeft de kans om enkele zaken mee te verzekeren zoals: medische kosten, , contant geld en waardepapier, vervangend vervoer bij pech onderweg of de sneeuwvakantie dekking. Naast deze kansen kunt u over het algemeen een annuleringsverzekering aan gaan.

Ontzettend veel goederen worden tot een bepaald maximum vergoed. Let hierbij goed op wat u verzekerd, een bekendste reisverzekering heeft vaak een (hoog) eigen gevaar of een minder (hoog) gedekt bedrag voor de bagage of aanvullende zaken.

Wat is er verzekerd in de basisbescherming van de doorlopende reisverzekering?

U bent binnen Europa ten minste verzekerd voor hulpverlening, niet verwachte uitgaven,ongeval en en aansprakelijkheid voor schade aan uw reisverblijf.

Hulpverlening

Altijd hulp van de aangesloten alarmcentrale. bijvoorbeeld bij:

  • het regelen van vervoer;
  • het verzorgen van noodzakelijke medische begeleiding gedurende de terugreis;
  • het geven van adviezen;

Onvoorziene uitgaven

Bijvoorbeeld voor niet verwachte vakantiereis- en verblijfsuitgaven als je in het buitenland in het kliniek terecht komt of plotseling naar huis moet terugkeren na een accident of ernstige ziekte. Of voor uitgaven voor opsporings- of reddingsacties, als je tijdens een bergwandeling de weg kwijt bent of gewond raakt.

Calamiteiten

U bent gedekt tegen de onvoorziene onkosten als gevolg van een accident.

Aansprakelijkheid voor ongemak aan tripverblijf

Kosten door onder andere ongemakken aan de inboedel van uw tochtjeverblijf. U laat onder andere iets kapot vallen, of u verliest de sleutel van uw gehuurde vakantiehuisje.

Wat is voor u een voordelige reisverzekering?

Dat het aan gaan van een reisverzekering voor uw vakantiereis interessant is hoeven we u zonder twijfel niet meer te vertellen. Wat is voor u nu echter een voordelige reisverzekering? Voor dit type van verzekering kunt u een optie maken uit 2 opties. We maken onderscheid op dit vlak de kortlopende reisverzekering van een doorlopende reisverzekering. Deze eerste optie is verstandig indien u er voor kiest om slechts 1 keer per jaar op tochtje te gaan. In dat geval is een reisverzekering doorlopend afsluiten commercieel namelijk niet zo voordelig. Een tijdelijke- of kortlopende reisverzekering gaat wel in op de datum van afreizen en loopt af bij terugkomst. Boekt u dus onverwacht binnen hetzelfde 12 maanden nog een extra reis? In dat situatie zult u nog eens een aparte, kortlopende reisverzekering moeten afsluiten.

Wanneer is een reisverzekering doorlopend aan gaan interessant?

Een voordelige reisverzekering is er één die totaal is afgestemd op uw situatie. Uiteraard is een de voordeligste reisverzekering aan gaan leuk, maar op welk moment deze niet aan uw verwachtingen voldoet zal de pret al eenvoudig verdwijnen. Een reisverzekering doorlopend aan gaan is dan alsook veruit goedkopere keuze voor natuurlijke personen die er voor kiezen om meer dan één malen per twaalf maanden andere oorden op te zoeken. Vanaf het ogenblik dat u meer dan 2 maal per twaalf maanden op trip gaat (hetzij een zomervakantie, een wintersporttochtje of gebruikelijk een citytrip) is het financieel slimmer om te kiezen voor een doorlopende variant.

Goede reisverzekering aan gaan door te vergelijken? Een goede en de beste reisverzekering in één afsluiten is uitstekend mogelijk.

Onbezorgd op vakantie

Voor veel personen is het niet zo simpel om uit te maken welk type reisverzekering ze nu het best kunnen aan gaan. Tevens kunnen ze zomaar enkele dekkingen over het hoofd zien waarmee men misschien heel wat slechter is vergoedt dan op het eerste zicht wordt aangenomen. Kunt u zichzelf hier een beetje in herkennen en wilt u dit natuurlijk gans voorkomen? In dat geval is het afsluiten van een multirisicoverzekering voor u zeker weten een bijzonder interessante keuze.

Waar zitten de addertjes?

Het aan gaan van een multirisicoverzekering zorgt er zodoende voor dat u zich geen zorgen meer hoeft te maken gericht op de nuttige kant en de potentiele risico’s die verbonden zijn aan uw tochtje. Dat neemt tevens niet weg dat er tevens enkele addertjes onder het gras verscholen zitten waar u maar beter rekening mee kunt houden. Eén van de meest belangrijke redenen waarom continu meer verzekeringnemers er voor kiezen om een multirisicoverzekering aan te gaan gaat namelijk schuil in het feit dat er alsook een commercieel voordeel aan verbonden is. Dit financiële voordeel zorgt er voor dat er meer budget vrij wordt gehouden voor de tochtje zelf en dat is uiteraard altijd mooi meegenomen. Dit financiële gewin kan evenwel verdwijnen wanneer er sprake is van een dubbele verzekering.

Bijzonder veel personen kiezen er Vandaagdedag voor om hun vakantiereis via het internet te boeken. Dit zorgt er voor dat ze veel over een gratis verzekering beschikken tot enkele dagen (of weken) voor aankomst. Ondanks deze beperking in bescherming bij anulatie is dit toch een zeer gewenste extra die er voor kan zorgen dat er op dit gebied alvast kan worden bespaard. ernaast is het alsook altijd belangrijk om er rekening mee te houden dat een multirisicoverzekering in de regel bestaat uit de in ieder geval polissen van een reis- en annuleringsverzekering. Gaat u onder andere een een mogelijk riskante vakantiereis boeken zoals een sneeuwvakantie of gaat u naar een niet voor de hand liggend land buiten Europa? In dat situatie is de mogelijkheid bestaande dat u er voor zult moeten kiezen om een aanvullende polis af te sluiten.

Voordeel op de verzekeringspremie

Zoals ondertussen aangegeven kunt u met een multirisicoverzekering te allen tijde rekenen op een financieel gewin op de verzekeringspremie. Dit komt omdat er meer dan 1 verzekeringen in één maal worden afgesloten. De hoogte van dit financieel gewin is te allen tijde afhankelijk van de verzekeraar van uw keus. Om er zeker van te zijn dat u kunt rekenen op een zo bekorend mogelijk financieel voordeel is het dan ook te allen tijde de moeite waard om even een vergelijking uit te voeren tussen de veel soorten reisverzekeringen die er bij de diverse vakantieverzekeraars worden aangeboden.

Reisverzekering: Europadekking en werelddekking

Vergelijk doorlopende reisverzekeringen alsook op basis van waar je heen gaat. Je kunt kiezen voor een doorlopende reisverzekering voor Europa, maar tevens een met bescherming voor de hele wereld. Voor je reisverzekeringen gaat vergelijken kun je daarom beter bedenken welke bescherming je wilt. Als je voor dekking in Europa kiest, kun je voor reizen buiten Europa een aparte kortlopende reisverzekering aan gaan. Op die wijze ben je ook ten tijde van die reizen goed verzekerd.

Naast kiezen voor een doorlopende- of kortlopende reisverzekering, kun je ook kiezen voor een Europadekking of wereldwijde dekking. Wat je nodig hebt, hangt zeker van je bestemming af.. Verzekeraars hebben de wereld in 2 dekkingsgebieden ingedeeld:

Europadekking - Alle landen binnen Europa. Inclusief Madeira, de Canarische Eilanden, de Azoren en alle niet-Europese landen die grenzen aan de Middellandse Zee. Dit houdt in dat alsook Marokko, Tunesië, Algerije, Libië, Egypte, Israel, Libanon en Aziatisch Turkije onder de bescherming vallen. Check wel even de voorwaarden van de verzekering voor je die afsluit.

Werelddekking - Alle landen en werelddelen die je op onze aardbol vinden kunt. Er is dus geen limiet.

Wat is een multirisicoverzekering?

Wanneer uw intentie is om om een reisverzekering af te sluiten kunt u telkens een keus maken tussen enkele mogelijkheden. We maken onderscheid op dit gebied de tijdelijke van de doorlopende reisverzekering, maar daarnaast bestaat er ook nog zoiets als een multirisicoverzekering. Een dergelijke variant kunnen we in principe het best beschrijven als een collectie van verzekeringen. Het gaat hier niet alleen de alledaagse reisverzekering, ze wordt in de regel altijd gekoppeld met een speciale dekking voor opzegging. Op deze manier kunt beschikken u dan alsook over een compleet pakket waarmee u sowieso zorgeloos op vakantie van huis kunt. Bent u alsook wel geïnteresseerd in het afsluiten van een multirisicoverzekering, maar zou u graag eerst meer informatie willen bekomen? Lees dan snel verder, want wij zetten de voor- en nadelen er van graag even voor u op een rijtje.

Tips: geld overhouden op je reisverzekering

Wil je een reisverzekering vinden? Bedenk dan goed of je zekere dekkingen echt nodig hebt. Denk onder andere aan bescherming voor medische kosten (misschien heb je die ook al goed verzekerd bij je zorgverzekering), pechhulp of een ongevallenverzekering. Bekijk onze aanwijzingen en zorg dat je niet twee keer|dubbel} verzekerd bent. Vaak kun je door goed te lezen naar je dekkingen veel uitsparen.

Maximale schadeloosstellingen reisverzekering

Het liefste heb je je reisverzekering volledig niet nodig, maar als er uiteindelijk wat gebeurt wil je graag dat de schade simpel wordt betaald en afgehandeld. Vind je een zekere bescherming erg van invloed bij je reisverzekering? Bijvoorbeeld voor fotoapparatuur, andere elektronica of kampeerspullen? Bekijk dan ons overzicht uiterste schadeloosstellingen. Dan weet je zeker dat je bij de best passende reisverzekeraar uitkomt.

Annuleringsverzekering

Je kunt naast een reisverzekering tevens een annuleringsverzekering vinden. Een annuleringsverzekering betaalt de kosten als je de reis toch moet annuleren. Als je je reis bijvoorbeeld door een ongeval, om medische redenen of overlijden moet opzeggen kun je met een annuleringsverzekering de kosten dekken.

Een annuleringsverzekering is een verzekering die het een mogelijkheid maakt om je vakantie vooraf op te zeggen als resultaat van bepaalde omstandigheden. Tevens als je door bepaalde omstandigheden gedurende je vakantie gedwongen bent om naar huis te vertrekken, worden de resterende vakantiedagen vergoed. Je sluit deze verzekering af voordat je op vakantie gaat. Let goed op de specifieke voorwaarden die je verzekeraar stelt aan het annuleren van je vakantie. De verzekeraar zal je vakantie namelijk niet voor elk schijntje vergoeden.

Ook wat te maken heeft met de annuleringsverzekering heb je een doorlopende variant die het hele jaar door geldt en een kortlopende, die voor een specifiek aangegeven periode geldt.

Annuleren oude reisverzekering

Je reisverzekering afzeggen kun je schriftelijk bij je huidige verzekeraar regelen. Een nieuwe reisverzekering vinden is zo gebeurd. Je kunt binnen vijf minuten reisverzekeringen vergelijken en zo de beste reisverzekering aan gaan. Zo simpel is het vinden en afsluiten van een reisverzekering via deze website.

Reisverzekering

Reisverzekering regelen: zo simpel doe je dat

Onze website heeft een brede online vergelijking van reisverzekeringen, met daarin ruim 89 verscheidene verzekeringen van 36 verzekeraars. Via hier kun je heel simpel een annuleringsverzekering of reisverzekering vergelijken en afsluiten. Nadat je een vergelijking hebt gemaakt en de voor jou meest bruikbare verzekering hebt geselecteerd kun je subiet jouw reisverzekering vinden. Dat kan volledig online en je ziet meteen of je bent geaccepteerd voor de reisverzekering.

Wat beïnvloedt de premie van een reisverzekering?

De premie van je reisverzekering wordt door een aantal extra’s beïnvloed:

De vakantie duur: voor een weekendje weg betaal je minder kosten dan voor een lange vakantie van vier weken.

De dekking: kies je voor alleen een basisbescherming dan betaal je een stuk minder kosten dan wanneer je je alsook verzekert voor bijvoorbeeld hoogrisico sporten en pechhulp.

De bestemming: ga je op vakantie naar een ver land buiten Europa dan betaal je meer premie.

Aantal personen op de polis: als je alleen een reisverzekering voor jezelf afsluit, is dat absoluut voordeliger dan wanneer je ook gezinsleden meeverzekert.

De verzekeraar: premies verschillen per verzekeraar, ook al kies je voor dezelfde dekking.

De meeste voordelige reisverzekering: bespaar met onze tips

Wil je een reisverzekering afsluiten? Bedenk dan goed of je bepaalde beschermingen echt nodig hebt. misschien heb je geneeskundige geld al bij je zorgverzekering meeverzekerd of hulp bij pech bij je autoverzekering. Hetzelfde geldt voor een probleemlenverzekering. Bekijk onze tips en voorkom dat je jouw dubbel verzekert. Hiermee bespaar je veel geld en sluit je een de beste reisverzekering af.

Scroll to top